2016. szeptember 15., csütörtök

Már csak egy hónap az indulásig...

Szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta, amikor meghallotta, hogy világgá megyünk, hogy "Hú, milyen bátrak vagytok". Valóban kellett némi bátorság meghozni a döntést, mert a saját komfortzónánkból kilépni nem könnyű. Több hónapnyi gondolatban tervezgetés után azonban mégis úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Most vagy soha, ez lett a jelszó.
Amikor megvettük az első repjegyünket, akkor vált igazán hihetővé, hogy megyünk. Akkor 80 nap volt hátra az indulásig, amit fel is írtunk a konyhai táblára és minden nap izgatottan írtuk át a számot. Az egyre kisebb lett és most elértünk oda, hogy már csak egy hónap van hátra az indulásig és igen, kicsit elkezdtünk félni. Mert igenis félünk, amellett, hogy izgatottan várjuk, tartunk az ismeretlentől. Hogy ez milyen érzés, és hogy éljük meg, azt nagyon jól megfogalmazta egyik kedvenc utazó bloggerünk, Vigh Bori: http://www.backpacker.hu/de-bori-te-nem-felsz/

Jesszus, már alig van idő és még annyi mindent kell elintézni. Mindennel időben megleszünk? Bár a lista fogy, minden fontos felszerelés megvan, de mindig jönnek új ötletek. Most épp minimális munkáért szállást lehetőségeket (Workaway és WWOOF oldalakon) kutatunk, de közben még nincs egy vízumunk sem. 
Persze tudjuk, hogy minden időben meglesz, mert olyan még nem volt, hogy ne legyen ezért továbbra is járunk tapasztalt utazók előadásaira, hogy még több inspirációt nyerjünk az út előtt és sikerüljön olyan gondolkodásmóddal elindulnunk, hogy még ha úgyis vágunk neki az útnak, hogy turisták vagyunk, de az út végén utazókként térjünk majd vissza. Reméljük ez sikerülni is fog.

Szóval kalandra fel! :-)
2 megjegyzés:

  1. Csekkoljátok ezt is, ingyen szállás ház/háziállat/kert gondozásáért cserébe:
    https://www.mindmyhouse.com/

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a tippet, ezt még nem ismertük!

    VálaszTörlés