2016. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

Kedves barátok, rokonok, ismerősök és blogolvasók!

Egy vallomással kell kezdenünk. Kevés olyan pillanatunk volt az utazás alatt, amikor szívesebben lennénk otthon - de ez a mai nap most ilyen. Hiszen a Karácsony mégiscsak a családunk körében az igazi. Bár Laosz egyik leginkább nemzetközi városában, Luang Prabangban töltjük a mai napot, a 30 fokos meleg, a pálmafák és a buddhista templomok kevés karácsonyi hangulatot árasztanak. Hiányzik a hideg, az otthoni készülődés, a fenyőfa díszítése, a sütemények illatai és ízei. 
Tudjuk, hogy sokan cserélnétek velünk, hogy úton vagyunk és bejárjuk a világot - de a mai napon ez fordítva van: egyetlen napra mi szeretnénk megint otthon lenni, átölelni a szeretteinket és élvezni az ünnepet. 

Szerencsére a francia tulajdonos a mai szállásunkon mindent megtett, ami a karácsonyi hangulathoz szükséges (aprócska műfenyő a szobában filcből készült csillagokkal), és délután igazán finom süteményt is tudtunk vásárolni. Még egy hóember is eljött hozzánk... habár szegényt nagyon megviselte a meleg, és nem sok maradt belőle a pálmafán.



A "Reszkessetek, betörők" sem fog hiányozni - ezt sikeresen letöltöttük és megnézzük még az este folyamán :). Azért nem kell minket félteni: holnap már Kuala Lumpurban leszünk, holnapután pedig Cebu tengerpartján élvezzük majd Karácsony utolsó napját. (Nem mi akartuk így - hanem az Air Asia menetrendje.)

Köszönjük mindenkinek, aki olvassa a blogot - és elnézést kérünk a viszonylag ritka posztok miatt. Ennek két oka van: egyrészt az internet nem mindenhol elég stabil a képek feltöltéséhez (Laoszban különösen nem), másrészt elsősorban élvezni próbáljuk az utazást és csak a kevéske esős napon vagy "üres" estén marad idő a blogra - reméljük megértitek. Kambodzsai posztjaink már nagyjából készen vannak, ezeket néhány nap múlva közzé is tesszük - és aztán végre Laoszról is írhatunk.

Kellemes, békés Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónak! És ne feledjétek: az ünnep otthon, a téli hidegben az igazi... ne bosszankodjatok azon, ha hideg van - mert ha bosszankodtok, akkor is hideg van :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése