Menü

2016. október 19., szerda

Karak és a csirke

A címből biztos sokaknak a Vuk juthat az eszébe, ahogy nekem is. Mindjárt ki is derül, mi az a karak....
Mohamed érkezésünk után egy török helyre vitt, ahol nagyon finom shawarma, grill csirke, hummusz, fűszeres hagyma és laffa volt az ebéd. A csirke préselve sült, finoman megpörkölődött a széle míg a belseje omlós maradt. Ha a munkahelyemen csak ennyire tudnának csirkét sütni, és nem lenne minden alkalommal taplószáraz a grill csirkemell, én már azzal is elégedett lennék. (Hajrá Melódin, tudom, hogy többre vagytok képesek.. megnyitáskor még sokkal jobban ment a főzés!) A hummusz is igen ízletes, hozzá hagymás paradicsomos szósz és egy istenien puha omlós, frissen helyben sült laffa ami leginkább az indiai naanra emlékeztet csak kicsit lazább a tésztája.

Ebéd után a tengerpartra mentünk, ahol egy "karak" nevű erős, tejes, kardamomos és kissé csípős teát ittunk. Mohamed szerint ez indiai eredetű és a bevándorlók hozták be, de az itteniek is megszerették. Hatása felért egy jó eszpresszóval. Mindenképpen akarunk még ilyet inni, nagyon finom volt! E sorok elkészülte után valószínűleg arrafelé vesszük az irányt...

Vacsorára egy kis ománi kenyér, az egyik sajtkrémmel a másik sajtkrémmel és tojással volt töltve, leginkább palacsintára emlékeztető állaggal, de a széle ropogós volt mint az igazán friss és vékony szélű palacsinta esetében. n
Nagyon ízletes volt, de ekor már hulla fáradtak voltunk és szerintem bármit megettünk volna :-)

.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése